Om Nacka
Nacka är en av de kommuner som expanderar starkast i Sverige. Vi är idag nästan 100 000 invånare och kommer att vara cirka 140 000 år 2030. Nacka stad växer fram med 14 000 nya bostäder, samtidigt som tunnelbanan förlängs till centrala Nacka. Vår vision är ett samhälle där öppenhet och mångfald råder, och vår grundläggande värdering är att vi har förtroende för människors vilja och förmåga att ta ansvar. I allt vi gör eftersträvar vi att vara bäst på att vara kommun. Läs gärna mer på: http://www.nacka.se. 

Vill du leda Nacka rätt in i framtiden? Bli då vår nya chef för juridik- och kanslienheten.

BEFATTNING
Enhetschef, juridik- och kanslienheten

PLACERING
Nacka

UPPDRAGET
Nacka kommun har en ambition om att vara ”Bäst på att vara kommun”.
Vill du vara med och bygga den ambitionen och samtidigt leda Nacka rätt in i framtiden är du rätt person till rollen som chef för juridik- och kanslienheten. Enheten är en av de viktigaste i hela kommunen och den stödjer samtliga övriga verksamheter och nämnder i Nacka. I enheten ingår såväl jurister som nämndsekreterare men även kommunens säkerhetspersonal tillhör enheten. Totalt omfattar enheten cirka 20 stycken mycket motiverade och kunniga medarbetare, samtliga med gedigen erfarenhet av kommunal verksamhet. Vi vill nu att du som söker tjänsten som enhetschef för juridik- och kanslienheten ska vara med och vidareutveckla den till en verklig ”spetsenhet” inom Nacka kommun.


FÖRVÄNTNINGAR
Vi letar nu efter dig som brinner för ledarskapsfrågor och för att utveckla medarbetare.

För att lyckas i tjänsten som enhetschef för juridik- och kanslienheten har du som söker gedigen erfarenhet av offentlig verksamhet, företrädesvis från kommun, landsting, region eller motsvarande. Du har även en dokumenterat god förmåga och gedigen erfarenhet av att leda andra i en chefs-/ledarbefattning av något slag. Som person du tydlig och rak, målinriktad, prestigelös och orädd. Du kan även delegera såväl ansvar som befogenheter och vågar därför lita på andra.

Inom Nacka kommun arbetar vi med flexibla arbetsplatser vilket bl.a. innebär att personalen kan välja fritt om de vill vara på plats i stadshuset eller arbeta från annan plats. Detta innebär att du som chef trivs med att leda på distans samt att du är ”digital” som chef och kan använda hjälpmedel som t.ex. Skype och VPN

I grunden har du en akademisk examen, du är gärna statsvetare eller jurist.


ERBJUDANDE
Vi erbjuder ett mycket omväxlande och givande arbete med stora möjligheter till en intressant personlig utveckling för rätt person.
Nacka kommun arbetar med en tydlig inriktning och vision;

”Öppenhet och mångfald”
”Vi tror på medarbetarna” "Förtroende och respekt för människors kunskap och egen förmåga samt för deras vilja att ta ansvar." Värderingen speglar kommunens tro att människor kan och vill själva, att de fattar rationella beslut utifrån en kunskap om sin situation och sina behov. Kommunen väger samman allmänna och enskilda intressen i de beslut som gäller kollektivt för alla, men i individuella frågor är det de enskilda medborgarna som har bäst förutsättningar att fatta beslut som gäller dem själva.

Värderingen är en viktig byggsten i hur kommunen bygger Nacka-samhället och hur kommunen ser sin roll i det. Värderingen gäller också kommunen som arbetsgivare, i dess myndighetsutövning och som producent av kommunalt finansierade tjänster .

Det är viktigt för alla medarbetare och inte minst chefer att helhjärtat omfatta visionen och den grundläggande värderingen och aktivt arbeta med att utveckla och lyfta medarbetarna, men hela tiden med medborgarnas intresse i fokus.

Låter det som din nästa utmaning?

Anta den i så fall direkt och skicka in din ansökan/intresseanmälan, i form av ett kortare personligt brev och en CV där du beskriver varför just du är rätt person för oss till http://www.source-executive.se

Har du frågor kring tjänsten som enhetschef för juridik- och kanslienheten är du givetvis välkommen att kontakta vår konsult på Source, Lennart Jansson på telefon 0704-93 72 70.

Urval kommer att ske löpande så vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 augusti.